Wspieram

Tradycyjny przelew:

Adres:

Bractwo Miłosierdzia im. św. Brata Alberta ul. Zielona 3, 20-082 Lublin

a
KRS:

0000 135 612

NUMER KONTA:

Kuchnia Brata Alberta:

(ING): 23 1050 1953 1000 0023 3387 2428

(PKO BP): 35 1020 3150 0000 3702 0003 3936

Ośrodek Wsparcia dla Osób Bezdomnych:

(ING): 32 1050 1953 1000 0090 7750 1998

{
W tytule prosimy wpisać:

Darowizna

Wspomóż działania podejmowane przez Bractwo Miłosierdzia im. św. Brata Alberta.

Nr konta ING: (ING): 23 1050 1953 1000 0023 3387 2428

Dzięki darowiznom finansowym, możemy pomagać takim osobom jak Pan Józef, który przychodzi do nas regularnie po leki. Niska emerytura wystarcza mu na opłacenie bieżących opłat i skromne zakupy spożywcze, na leki niestety często brakuje. Pani Monika potrzebowała pieluszek dla swojego synka – straciła pracę i żeby przetrwać ten czas zwróciła się do nas o pomoc – mogliśmy ją wesprzeć nie tylko pieluszkami. Pan Zbigniew, który mieszka nieopodal na Starym Mieście w Lublinie poprosił o trochę węgla na opał. Nie spodziewał się, że zima w tym roku będzie taka mroźna. Ileż zdziwienia i radości sprawił mu widok hałdy opału. Pani Zosia, emerytowana nauczycielka, wpada czasem do nas napić się ciepłej herbaty. Wychodząc zabiera ze sobą paczkę z makaronem, ryżem i produktami niezbędnymi do przygotowania sobie posiłku. Wychodzi jakby pewniejsza a na pewno uśmiechnięta. Codziennie spotykamy się z takimi historiami, małymi i wielkimi problemami ludzi. Codziennie widzimy próby, jakie Ci ludzie podejmują, aby godnie żyć. Każdy dzień przynosi nam inną opowieść. Każdy dzień pokazuje, jak dzięki Darczyńcom możemy dać potrzebującym wsparcie i nadzieję. Podajemy im pomocną dłoń wspierając, nie oceniając. Nie jesteśmy w stanie wyrazić naszej wdzięczności. Widać ją w oczach Pana Józefa, Pani Moniki, Pana Zbyszka. Pani Zosia ma w nich czasem łzy, łzy radości, bo wie, że jutro będzie nieco łatwiejsze. Bo dzięki hojności dobrych ludzi wie, że ma na kogo liczyć.

Usłysz ich głos.

A jeśli możesz pomóż!

Jesteśmy do Twojej dyspozycji

Zapisz się do Newslettera,

żeby być na bieżąco

Skip to content